Nieuws

Verjaardagsupdate Windows 10 vereist meer RAM

Microsofts gratis verjaardagsupdate bevat een hele rist nieuwe features. Die toevoegingen zorgen ervoor dat het OS meer werkgeheugen nodig heeft op sommige computers.

De verjaardagsupdate die Microsoft voorbereidt zal het minimum aan vereiste werkgeheugen voor het OS optrekken van 1 GB naar 2 GB voor gebruikers die met een 32-bit systeem werken. Voor het 64-bit Windows 10 besturingssysteem bedroeg het minimum aan RAM al 2 GB en dat blijft zo. Het nieuws is te leren uit de documentatie over de vereisten voor Windows 10, die Microsoft ondertussen heeft aangepast.

Als je een relatief nieuwe pc bezit, zal die sprong in werkgeheugen niet veel verschil maken. Voor gebruikers die met een ouder toestel werken van 4 GB RAM of minder, zal de verjaardagsupdate zonder meer een invloed hebben op de snelheid van hun pc. Om dat op te vangen kan je een optimalisatieprogramma loslaten op je RAM of je Chrome-browser muilkorven, maar de meest eenvoudige optie is je RAM uitbreiden. Vooral voor desktopgebruikers is dat niet moeilijk om te doen, laptopeigenaars hebben spijtig genoeg niet altijd die mogelijkheid.

Naast de vereisten voor RAM brengt de verjaardagsupdate nog twee andere grote veranderingen aan de voorwaarden voor Windows 10. De schermgrootte voor Windows 10 Mobile wordt opgetrokken. Verder zullen nieuwe computers die Windows 10 willen draaien TMP (Trusted Platform Module) 2.0 moeten bevatten, een protocol voor encryptie. Die laatste voorwaarde geldt dus niet voor machines die een upgrade maken.

De gratis verjaardagsupdate zal in de zomer beschikbaar zijn. Velen duiden 29 juli aan als logische lanceerdatum, maar dat is nog niet door Microsoft bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business