Foursquare wil je met Marsbot alvast op de hoogte stellen van de leukste restaurants in de buurt alvorens je er zelf naar vraagt.

Advertentie

https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F96870%2Fmarsbot

Foursquare, de app die bekend staat voor zijn gebruikersrecensies van horecazaken, komt nu met een nieuwe manier om je aanbevelingen te geven. Het bedrijf lanceert Marsbot, een nieuwe chatbot. Al mag je hem volgens Foursquare zo niet noemen.

“Geen chatbot”

Foursquare onthulde de nieuwe app op zijn blog. Marsbot is een app die rekening houdt met je locatie om allerlei aanbevelingen van plaatsen mee te delen. Verder leert de app je ook beter kennen naarmate je hem meer gebruikt. Toch wil Foursquare niet dat Marsbot als een chatbot wordt bekeken.

Dat komt vooral omdat de app het vreemd genoeg niet toelaat om effectief in conversatie te gaan. Marsbot wil zich louter beperken tot spontane aanbevelingen, aldus Foursquare. Nog niet iedereen zal meteen aan de slag kunnen met de app.

“Marsbot is nog volop in ontwikkeling, en we zijn nog steeds aan het bedenken hoe de app eruit moet zien. Terwijl we bugs aanpakken en de gebruikerservaring verbeteren, zullen we langzaam meer mensen toelaten van een wachtlijst. Het zal even duren voor Marsbot je als gebruiker helemaal kent, en we zijn nog bezig met het verfijnen van de app. Wees dus alsjeblieft geduldig.”, verklaart Marissa Chacko, product manager bij Foursquare.

Logische stap

Het is voor Foursquare een logische stap om nu met een chatbot-app te komen aandraven. Google onthulde op zijn I/O-conferentie onlangs nog een eigen chatbot-app, Allo, die ook onder meer aanbevelingen van restaurants zal geven.

Marsbot zal voorlopig alleen maar werken voor een beperkte hoeveelheid iOS-gebruikers. Over een komst naar Android wil Foursquare nog niets kwijt.

Advertentie