Nieuws

Aldi-desktop Medion Akoya P5330 E: gratis grafische kaart

We analyseren opnieuw een desktop-aanbieding van Aldi. De supermarktketen biedt dit weekend een multimediapc aan. Een goede koop, of kan je beter vinden?

Sinds we op regelmatige basis Aldi-aanbiedingen onder de loep steken, stelde de Duitse supermarktketen nog niet echt teleur. Zeker wat desktops betreft kunnen Aldi en Medion een straffe prijs-kwaliteitsverhouding voorleggen. We onderzoeken of de Medion Akoya P5330 E (MD8876) hetzelfde lof verdient.

Obscure processor

De desktoptoren ligt in de rekken voor 599 euro. Voor dat geld krijg je een klassiek uitziende desktop met een i5-processor onder de motorkap. Het precieze cpu-model, de Core i5-6402P, kan je zelf niet kopen in de winkel. Met een kloksnelheid van 2,8 GHz (3,4 GHz turbo) is de processor een iets betere versie van de wel in de rekken verkrijgbare Core i5-6400. De i5 is van Intels nieuwste generatie en biedt meer dan genoeg pk’s, zelfs voor zwaardere applicaties.

Medion ondersteunt de processor met 8 GB aan DDR4-RAM. 8 GB is in de meeste instanties ruim voldoende en past perfect bij deze configuratie. De opslagcapaciteit bedraagt twee terabyte, die je krijgt in de vorm van een klassieke harde schijf. Naast de HDD zit echter een SSD van 128 GB waarop je Windowsinstallatie staat. Die zorgt er in theorie voor dat de computer bijzonder responsief aanvoelt.

Geen virtual reality

Langs de grafische kant opteert Medion voor een Nvidia GeForce GTX 750 ti. Die gaat al enige tijd mee maar kan desalniettemin nog steeds zijn mannetje staan. De 750 ti volstaat niet voor wie een virtual reality-headset overweegt, maar de occasionele gamer zal met de kaart ook de nieuwste titels nog kunnen spelen. Reken daarbij natuurlijk niet op de hoogste kwaliteit.

De specificaties maken van deze desktop een multimediasysteem zoals Aldi belooft, waarmee je kan gamen. Verwar dat niet met een game-pc: zijn spellen je prioriteit, dan heb je een duurder systeem met een betere grafische kaart nodig.

Gratis grafische kaart

De P5330 is uitgerust met de nieuwste wifi-standaard (wifi ac) en komt met Windows 10 Home op de ssd. Usb 3.0 tekent ook present. Het systeem is al bij al gebalanceerd: processorkracht, RAM-geheugen, opslag en SSD passen bij elkaar. De grafische kaart is hier eerder een bonus en zal voor de gamer die alles uit zijn spellen wil persen een flessenhals vormen. De P5330 E is een upgrade van de visueel identieke P2120 D, die we voor 499 euro niet zelf in elkaar konden boksen. Hoe zit het met de dit toestel?

Dit systeem is opnieuw een geweldig scherpe deal. We stelden een gelijkaardige desktop zo goedkoop mogelijk samen en kwamen op 607 euro zonder de GTX 750 ti. De grafische kaart krijg je er dus in essentie gratis bij. Zelfs als gpu je niet interesseert omdat je niet van zins bent een spel te spelen, is de deal volgens ons interessant. Onze prijs is immers inclusief enkele onderdelen met een lange levertijd en we moeten het systeem bovendien zelf in elkaar vijzen. Op zoek naar een vlotte desktop, al dan niet met de intentie om af en toe een beetje te gamen? Dan maak je hier volgens ons een interessante keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business