Nieuws

Ultrasone techniek geeft elke smartphone drukgevoelig scherm

ForcePhone software maakt gebruik van ultrasoon geluid om eender welk mobiel toestel de 3D Touch-capaciteiten te bezorgen die je in de iPhone 6s terugvindt.

Drukgevoelige schermen doken vorig jaar hier en daar op bij premiumsmartphones, met als bekendste uitwerking de 3D Touch-functie op de iPhone 6s en 6s Plus. Aan de universiteit van Michigan heeft men echter een techniek ontwikkelt die een smartphonescherm van eender welke kwaliteit drukgevoelige capaciteiten schenkt. Dat zou de nieuwe techniek meteen een stevig duwtje in de rug geven om gemeengoed te worden dit jaar, zoals analisten voorspellen.

Sonar

[related_article id=”179558″]

De ForcePhone software maakt gebruik van twee componenten die op elke smartphone aanwezig zijn: een microfoon en een luidspreker. Door het uitzenden van een ultrasoon geluid op 18 kHz, niet op te vangen door menselijke oren maar wel door een microfoon, kan het programma als een soort sonar vast stellen hoeveel druk je uitoefent op het scherm. Wanneer een gebruiker een vinger op het scherm legt, verandert de toonhoogte van het signaal. Druk je harder, dan verschuift de toon nog meer. De microfoon kan die veranderingen oppikken en omzetten in commando’s voor het toestel.

Dankzij de oplossing hoeven fabrikanten geen extra sensoren achter hun schermen te proppen en kunnen ze drukgevoelige schermen puur via software realiseren. Om de technologie echt in handen te hebben, zal je nog even moeten wachten. De ontwikkelaars van ForcePhone geven aan dat ze nog niet klaar zijn om hun software te commercialiseren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business