Nieuws

Asus troeft Macbook af met vlijmscherpe Zenbook 3

Dunner dan dun: Asus daagt Apple uit met de Zenbook 3. Hij is 1,2 millimeter dunner dan de Macbook en krijgt een Intel Core i7 en 1 TB SSD aan boord.

Computex, de belangrijkste computerbeurs in Taiwan, is elk jaar opnieuw de bakermat voor belangrijke computeraankondigingen. Asus bijt de spits af met zijn persconferentie en toont direct dat het menens is. De nieuwe Zenbook 3 is absurd dun geworden. Hij meet 11,9 mm en is hiermee 1,2 mm dunner dan de Macbook en 5,1 mm dunner dan een Macbook Air. De minimale dikte is zelfs 3,5 mm. Het duurt niet lang meer voordat we ons vlees gewoon met een laptop kunnen snijden.

Asus voorzitter Jonney Shih doopt de Zenbook 3 als het ideale van beide werelden. Je krijgt een flinterdunne formfactor, maar wel met pittige Intel Core i-prestaties. Duidelijk een steek naar de huidige Macbook van Apple. Het 12,5 inchscherm krijgt een laag Gorilla Glass 4 mee, een glazen touchpad en vingerafdruklezer die Windows Hello ondersteunt, allemaal in een aluminium chassis.

Een flinterdunne laptop betekent meestal weinig aansluitingen. Behalve een hoofdtelefoonaansluiting en een USB-C-aansluiting (dubbelt ook als Thunderbolt 3). Straffe innovatie: in 49 minuten is de batterij van deze laptop al 60 procent opgeladen. Asus belooft een autonomie van 9 uur, wat ons behoorlijk ambitieus lijkt met een Intel Core i7 of i5.

De topconfiguratie krijgt zelfs een Intel Core i7 en 1 TB PCIe SSD. Prijskaartje? 1.999 dollar, maar wie al tevreden is met een 512 GB SSD kan er eentje op de kop tikken voor 1.499 dollar. De basisconfiguratie start aan 999 dollar voor een Intel Core i5, 4 GB RAM en 256 GB SSD. De Zenbook 3 is verkrijgbaar in drie kleuren: Royal Blue, Quartz Grey en … Rose Gold. Wanneer de laptop naar ons komt, is voorlopig nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business