De nieuwstoevoer voor Teletekst wordt om middernacht dichtgedraaid. Het enige onderdeel van het medium dat de VRT nog up-to-date houdt is de 888-pagina.

 

 

teletekst

Morgen trekt de openbare omroep definitief de stekker uit Teletekst. Er zullen geen nieuwe berichten meer op het medium worden geplaatst, al zijn de bestaande pagina’s nog tot eind dit jaar te bezoeken voor een nostalgietrip. De 888-pagina die ondertitels voorzien voor doven en slechthorigen blijft behouden.

De beslissing om te stoppen met Teletekst was zes maanden eerder al aangekondigd door de VRT, maar toen was nog niet duidelijk wanneer de nieuwspagina’s precies van de beeldbuis zouden verdwijnen. Grootste reden om de dienst op te doeken was het teruglopende aantal kijkers dat er gebruik van maakte. Zagen de Teletekst-pagina’s er tien jaar geleden al antiek uit, ze wisten nog heel wat bezoekers te vergaren. Het huidige tijdperk van smart tv’s en smartphones heeft daar verandering in gebracht.

Veel toekomst zag men niet meer in het medium, wat ertoe leidde dat Teletekst niet werd opgenomen in de recentste beheersovereenkomst van de VRT. “De middelen die hierdoor vrijkomen, zullen worden ingezet voor het verder ontwikkelen van andere nieuwskanalen zodat de Vlamingen snel en correct nieuws en duiding kunnen vinden op de plaatsen waar zij dit verwachten,” liet de openbare omroep twee weken geleden optekenen in een persmededeling.