apple itunes offline

Diverse Apple-diensten zoals de App Store, iTunes en iCloud zijn verschillende uren offline gegaan gisterenavond. Het gaat om een onverwacht defect, dat het bedrijf onder de loep neemt.


apple itunes offline

Rond tien uur ‘s avonds gisteren begon de panne bij Apple. Programma’s als de App store, Apple Music, iTunes en allerlei iCloud-toepassingen waren niet meer te gebruiken en toonden een foutmelding. Apple zelf liet enige tijd later weten op zijn website dat het de kortsluiting aan het onderzoeken was.

Eerst was het alleen de App Store die leed onder het euvel. Gebruikers die door de online winkel navigeerden kregen een foutmelding te zien dat de “iTunes Store” op dit moment geen aankopen kon verwerken. Het defect breidde later uit naar andere services.


De aanzienlijk lange panne duurde tot 3 ‘s morgens, zo laat de statuspagina van Apple zien. Ondertussen zijn alle services weer beschikbaar. Ze kwamen in de loop van de nacht druppelsgewijs weer online.

Wat er precies aan de basis lag van het defect is op dit moment niet duidelijk. Waarschijnlijk zal er een meer uitgebreide verklaring volgen van Apple in de loop van de dag. Het is alweer een jaar geleden dat Apple een dergelijke panne bij zijn diensten heeft moeten aanpakken.


Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.