Nieuws

Pebble Core: de belangrijkste vragen beantwoord

Pebble onthulde drie nieuwe wearables, met de Core als onbekende nieuwe broertje. Heel wat vragen over de mysterieuze fitness tracker zijn nu opgehelderd.

Wie Pebble hoort, denkt meteen aan horloges met e-inkschermen. De Core is iets totaal anders. In feite heeft het apparaatje niet eens een schermpje. Het wil een compleet unieke soort van fitness tracker zijn. Bij de onthulling van de Core bleven veel vragen onbeantwoord. Pebble deelde nu meer info over het apparaat op Kickstarter.

3G-verbinding

De Core wil in de eerste plaats dat je je telefoon thuis laat tijdens het sporten. Interessanter is dat dat werkt door een simkaart in de Core te plaatsen. Op die manier staat hij in verbinding met je Android- of iOS-apparaat via 3G-internet. Of de feature zal aanslaan valt af te wachten. In België en Nederland is het mogelijk om twee simkaarten te gebruiken voor eenzelfde gsm-nummer, maar dat is niet overal zo.

Spotify

Een andere feature waarmee Pebble uitpakt is Spotify-integratie. Liedjes kunnen via 3G rechtstreeks gestreamd worden. Muziek luisteren kan via de ingebouwde 3.5mm audio-aansluiting of met een bluetooth-verbinding. De Core wil zich profileren als een volwaardige muziekspeler. Als streaming voor jou wat te kostelijk wordt, kan je met de wearable ook muziek opslaan op het flashgeheugen van 4 GB. Je zou daarmee grofweg 1.000 liedjes op het apparaat kwijt kunnen.

De batterij van het toestel zorgt ervoor dat de Core na een oplaadbeurt 20 uur lang in stand-by actief blijft. Als je je toestel intensief gebruikt of streamt met Spotify, wordt dat respectievelijk 9 en 4 uur. Opladen kan ook draadloos.

Geen hartslagmeter

Om het registreren van sportactiviteit te starten, druk je de grote ronde knop in het midden van het apparaat in. Het toestelletje heeft een ingebouwde gps-tracker die je activiteit meet. Hij synchroniseerde activiteit via een reeks ondersteunde apps. Dat zijn voorlopig: Google Fit, Strava, Under Armour Record, Runtastic en MapMyRun.

De Core bevestig je aan een kledingstuk via een magnetisch clipje. Door die aanpak heeft het apparaat in tegenstelling tot andere fitness trackers geen hartslagmeter. Dat ontbreken kan wel eens zwaar vallen voor veel serieuze sporters.

Hacker-materiaal

Nu is het tijd voor meer verrassend nieuws. Pebble ruilt met de Core zijn eigen OS in voor Android 5.0. Dat wil zeggen dat het apparaat Android-apps ondersteunt. Het wordt interessant om te zien wat Android-ontwikkelaars in petto zullen hebben voor de schermloze Core. Het apparaat heeft ook wifi ingebouwd, dus je zal niet puur op 3G hoeven te rekenen.

Interessant is de verklaring van Pebble waarin het stelt dat de Core niet enkel is bedoeld voor sporters, maar ook voor hackers. Pebble wil dat hackers volop inbreken in het kleine Android-computertje om allerlei leuke dingen tot stand te brengen.

Hi Alexa

Spannend, althans voor inwoners van de VS, is de portie artificiële intelligentie die met de Core komt. Het toestel ondersteunt Amazons Alexa-assistent, zo verklaart Pebble op zijn website.  Alexa kan via de microfoon van de Core allerlei taken uitvoeren via spraakbesturing. De functie zal waarschijnlijk jammer genoeg niet werken bij ons. Alexa werkt namelijk officieel alleen in de VS. Daarnaast biedt de assistent van Amazon ook geen ondersteuning voor het Nederlands.

De Core zal pas in januari volgens jaar worden geleverd. Voorlopig staat hij op Kickstarter te koop voor 69 dollar. Meer info over de nieuwe Pebble 2 en Pebble Time 2 lees je in ons vorige Pebble-artikel. Je kan ze ook in actie zien in onderstaand filmpje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business