auto security

Symantec Anomaly Detection for Automotive spoort cyberindringers op in je autosoftware dankzij machine learning.

Advertentie

auto security

Symantec heeft zijn aanbod voor het internet of things uitgebreid met een programma dat onregelmatigheden detecteert bij slimme wagens. De securityfirma heeft de nieuwe software Symantec Anomaly Detection for Automotive gedoopt, een pakket dat er op gericht is om bedreigingen vroeg te spotten en te neutraliseren vooraleer ze schade kunnen toebrengen.

Om dat mogelijk te maken, steunt Symantec op machine learning. De software zal in staat zijn om te begrijpen en te leren wat normaal gedrag is in het netwerk van een auto. Situaties die niet stroken met standaardgedrag zal het programma eruit pikken en aanwijzen als potentieel gevaar. Volgens Symantec zal het beveiliginsprogramma kunnen werken op de meeste merken en modellen. De applicatie zou onzichtbaar zijn voor de bestuurder wanneer er geen risico’s te melden zijn, en een minimum aan rekenkracht en geheugenruimte vragen.

Het antivirusbedrijf richt zich voornamelijk tot autobouwers, niet particulieren. Het is de bedoeling dat de software ingebouwd wordt in een wagen. Of ze al partners hadden gevonden, heeft het bedrijf niet vermeld. Symantec Anomaly Detection for Automotive is vanaf vandaag te verkrijgen. Auto-hacks zijn het laatste jaar af en toe opgedoken in het nieuws, al blijft het tot nu toe voornamelijk bij demonstraties van mogelijke exploits. Deze week nog toonde een bedrijf aan hun men een Mitsubishi Outlander kon hacken via wifi.

Advertentie