Nieuws

Google onthult guitige VR-avatars

Google hoopt met Daydream van virtual reality een succes te maken. Guitige avatars moeten hierbij helpen.

14

[related_article id=”181017″]

Virtual reality heeft alles in huis om mensen van over heel de wereld samen te brengen. Het enige wat je hoeft te doen, is een bril opzetten en je kan in een ruimte met tientallen andere VR-liefhebbers terechtkomen. Om deze droom werkelijkheid te maken, dient eenieder wel over een avatar te beschikken. Daydream Labs van Google deed daarom enkele ideeën uit de doeken.

In het verleden is al gebleken dat te waarheidsgetrouwe weergaven van mensen een averechts effect kunnen hebben. Zo stelt de hypothese uncanny valley (griezelvallei) dat wanneer iets features heeft die bijna menselijk lijken, dit bij bepaalde mensen afkeer kan opwekken. Met name humanoïde robots durven deze grens al eens te overschrijden.

Google stelt daarom erg simplistische avatars voor. De representatie van mensen in VR die Google voor ogen heeft, bestaat namelijk enkel uit een cartoonachtige bril met twee grote ogen en een paar handen.

“Op deze manier kan nog steeds een verbazingwekkende hoeveelheid emotie worden overgebracht. Ogen geven mensen immers een plaats om naar te kijken en praten. Wanneer we deze ogen combineren met handen en spatiaal geluid kunnen we een gevoel van gedeelde aanwezigheid overbrengen,” staat te lezen in een blogpost van Google Daydream Labs.

De avatars zien er alleszins erg guitig uit, al zien de stokvormige handen in één van de filmpjes er naar onze mening net te simplistisch uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business