Nieuws

MacOS wederom opgedoken op website Apple

Met het naderen van Apple zijn WWDC laat het bedrijf steeds vaker details over zijn toekomstplannen vallen. Zal OS X binnenkort voorgoed verleden tijd zijn?

Enkele aandachtige lezers rapporteerden in april dat de naam ‘MacOS’ was verschenen op de informatiepagina van Apple. Er wordt al langer gefluisterd dat Apple toe is aan een rebranding van zijn producten en deze naamswijziging leek hiervan de eerste stap te zijn. Apple zelf hield echter zijn lippen stijf op elkaar.

Uiteraard zou het kunnen gaan om een ietwat vreemde typo, maar onlangs is macOS wederom opgedoken op de website van Apple, ditmaal met een kleiner letter m. Hiermee sluit de naamgeving van het besturingssysteem perfect aan bij tvOS, watchOS en iOS.

Voorlopig is het onduidelijk of de naamsverandering van Apple zijn besturingssysteem grotere implicaties heeft. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Apple zijn besturingssysteem wil aanpassen aan zijn nieuwe MacBook Pro met touchscreen. Tijdens WWDC volgende week zullen de plannen van Apple duidelijker worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business