Nieuws

Lenovo’s slimme schoenen werken ook als gamecontroller

Aan fitness trackers rond de pols zijn we ondertussen gewend. Lenovo kiest voor een andere aanpak met de Yaoat F2 Smart Shoes.

Fitness trackers bestaan in alle vormen en maten, maar één ding hebben ze bijna allemaal gemeen: je draagt ze rond je pols. Dat kan ook anders, moeten ze gedacht hebben bij Lenovo. Op Tech World toonden ze de Yaoat F2, een paar slimme sportschoenen.

Het gaat voorlopig nog om een prototype, maar naar verluidt zouden de schoenen eind dit jaar al in China op de markt komen, gevolgd door een bredere lancering op een later moment. De schoenen zijn het resultaat van een samenwerking met Vibram voor de 3D-geprinte zolen, die zijn aangepast op jouw voeten. Voor het slimme brein van de schoenen deed Lenovo beroep op de Curie-chip van Intel.

De schoenen bevatten allerlei sensoren om je beweging te meten en staan via bluetooth in contact met een app op je smartphone, beschikbaar voor Android of iOS. De 300 mAh-batterij kan draadloos worden opgeladen via een laadplatform waar je de schoenen op plaatst wanneer je ze niet gebruikt.

Naast het tellen van je stappen en meten van je activiteit, beschikken de schoenen ook over ledstrips in de zolen. Die kan je in allerlei kleuren laten schijnen, zodat je beter opvalt in het donker. Bovendien kan je de schoenen als gamecontroller gebruiken om een speciaal daarvoor ontwikkelde endless runner game te besturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business