Nieuws

Lenovo werkt aan plooibare tablet en smartphone

Op Lenovo Tech World kregen we een blik op enkele van de experimenten waar het bedrijf aan werkt, zoals een plooibare smartphone en tablet.

Op zijn Tech World-conferentie in San Francisco toonde Lenovo niet alleen de nieuwe Phab2 Pro en Moto Z die binnenkort in de rekken liggen, maar gunde het ons ook een blik op twee prototypes van plooibare hardware waar het momenteel aan werkt.

De CPlus is een soort hybride tussen een smartwatch en een smartphone. Vergelijkbaar met een slap bracelet klap je de smartphone rond je arm als een uit de kluiten gewassen armband. Het scherm buigt mee met de ronding van je arm, maar ook de rest van de componenten zijn zo ontworpen en geplaatst dat ze blijven werken en hun positie behouden.

De Folio is een tabet die je kan dichtklappen als een boek. Het grote verschil met prototypes die we reeds van andere fabrikanten te zien kregen, is dat het scherm bij de Folio langs de buitenkant zit. Daardoor blijft de tablet ook bruikbaar wanneer hij is dichtgeklapt. Het idee is dat je de Folio dichtgeklapt als een phablet kan gebruiken, terwijl hij opgenkelapt als reguliere tablet functioneert.

Volgens Peter Hortensius, CTO bij Lenovo, zal het nog zeker twee tot drie jaar duren voor we dit soort producten ook effectief op de markt zien verschijnen. De grote uitdaging die eerst nog moet worden opgelost is betrouwbaarheid. “Je haalt je smartphone misschien honderd keer per dag boven, en dat 365 dagen per jaar. Een plooibare telefoon moet er dus tegen kunnen dat hij duizenden keren wordt geplooid, zonder te falen. Dat probleem moeten we nog oplossen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business