Nieuws

Google-oprichter Larry Page en zijn geheime vliegende wagens

Larry Page, CEO van Alphabet, heeft meer dan 100 miljoen dollar geïnvesteerd in twee bedrijven die werken aan vliegende auto’s. Ziet Page ze vliegen?

Larry Page, oprichter van Google en nu CEO van moederbedrijf Alphabet, heeft kennelijk geheime ambities. Alsof zelfrijdende auto’s nog niet genoeg is, wil hij blijkbaar ook kunnen opstijgen met een bolide, dat weet Bloomberg. Page investeerde in alle stilte meer dan 100 miljoen dollar van zijn eigen geld in twee start-ups, ‘Zee.Aero’ en ‘Kitty Hawk’ genaamd.

Suikeroom

Zee.Aero is een start-up uit San Fransisco die zich in, jawel,  Mountain View bevindt. Momenteel werken er zo’n 150 mensen. De plannen van het bedrijf zijn ook echt verregaand. In hangars staan twee prototypes van vliegende wagens gestockeerd, dat kwam Bloomberg te weten. Regelmatig houdt Zee.Aero ook testvluchten.

Suikeroom Larry Page zou meer dan 100 miljoen dollar hebben gespendeerd aan dat bedrijf alleen. Hoe ver Pages investeringen in dat andere bedrijf, Kitty Hawk, rijken is zelfs nog niet gekend. Wat wel zeker is, is dat het bedrijf onafhankelijk werkt van Zee.Aero.

Parkeren bij Aldi

Bloomberg kreeg ook een inkijk in de plannen van Zee.Aero. Het bedrijf wil vliegende auto’s bouwen die qua gebruik en comfort zoveel mogelijk overeenkomsten tonen met de huidige auto’s. Zo tonen tekeningen verticaal gerichte propellers voor het opstijgen, maar die kunnen ook netjes weer inklappen voor wie wat makkelijker wil parkeren op de klassieke manier.

Voldemort

Wie dacht dat er vaak wordt overdreven in films, heeft het grondig mis. Bloomberg spreekt ook over de manier waarop Page koste wat kost wilde vermijden dat zijn plannen bekend zouden raken. Vooral in de begindagen van Zee.Aero was de CEO van Alphabet uitermate voorzichtig. Werknemers van het auto/luchtvaartbedrijf mochten hem niet eens bij zijn naam noemen.

Hij Die Niet Genoemd Mag Worden huurde naar verluid in de vroeg geschiedenis van het bedrijf de bovenste verdieping van een gebouw af voor Zee.Aero. Werknemers van de start-up noemden Page steevast ‘GUS’. Dat staat voor ‘Guy Upstairs’.

-googlealphabetgeheimkitty hawklarry pagevliegende autozee.aero

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN