Nieuws

Lenovo houdt Moto X in leven naast nieuwe Moto Z

De Moto X-smartphones zullen naast de nieuwe Z-flagships blijven bestaan. Al geeft Lenovo toe dat er wel enige overlap is tussen beide merken.

In een verklaring aan Android Police vertelt Lenovo dat de Moto X-reeks niet door de nieuwe Z-telefoons zal worden vervangen.

“Moto X is springlevend”, zo reageert Lenovo. “Om precies te zijn, de Moto X Force verscheen onlangs nog op verschillende nieuwe markten. Moto X en Moto Z delen beide een aantal sterke kwaliteiten, maar tegelijk zorgen ze ook voor een verschillende ervaring.”

[related_article id=”181948″]Op basis van die verklaring verwachten we dat Lenovo de Z-lijn wil naar voren schuiven als de absolute vlaggenschepen, inclusief modulair ecosysteem, en aan de andere kant de X-reeks wil profileren als de meer high-end midrange smartphones.

Marktafhankelijk

In de praktijk zal veel afhangen van de markt waarin de telefoons moeten verschijnen. In sommige markten, denk daarbij bijvoorbeeld aan Latijns-Amerikaanse landen, zal een premium telefoon die toch niet het allerhoogste prijskaartje heeft beter aanslaan dan de absolute flagships. Lenovo blijft dus op twee paarden wedden.

Het Chinese bedrijf is niet het enige dat zich bewust is van het succes van high-end midrange-toestellen in sommige markten. Ook LG kondigde enkele maanden geleden aan dat de Latijns-Amerikaanse LG G5 iets lichter en betaalbaarder zal worden dan de G5 die in de rest van de wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business