Nieuws

WatchOS 3 maakt Apple Watch zeven keer sneller

Apple opende WWDC met een blik op de nieuwe versie van watchOS, het besturingssysteem voor de Apple Watch. Het verbeterde systeem krikt de snelheid van de smartwatch met een factor zeven op.

Apple geeft tijdens WWDC 2016 het voetlicht volledig aan zijn softwareplatforms. Het besturingssysteem waaraan het bedrijf als eerste tijd spendeert om verbeteringen toe te lichten is watchOS, het operating system van de Apple Watch. De belangrijkste update die watchOS brengt is snelheid: dankzij een nieuwe feature genaamd Instant Launch kunnen apps zeven keer sneller opstarten.

Verder heeft Apple ook de interface van het smartwatch opnieuw onder handen genomen. Het design moet de gebruiksvriendelijkheid verhogen. Een verkleind Control Center met sneltoetsen voor functies als bluetooth en vliegtuigmodus kan met een swipe van de onderkant opgeroepen worden. Ook de hardware is wat aangepast, met een nevenknop die een nieuwe functie krijgt en een scherm met draaiende apps kan tonen.

Veiligheidsknop

Daarnaast onthult Apple ook Scribble, een feature die gebruikers letters op het oppervlak van de Apple Watch laat schrijven en vertaalt naar getypte woorden. Het fruitbedrijf voegt ook een digitale 911-veiligheidsknop die rechtstreeks de hulpdiensten kan inlichten via wifi of het mobiele netwerk. Apple stelt dat de knop internationaal zal werken en in elke regio de relevante diensten zal oproepen.

Fitnesstracking een van de belangrijkste functies waarvoor de Apple Watch gebruikt wordt. Om die reden heeft het ook de fitness-app een facelift gegeven die het delen van data onder vrienden vergemakkelijkt en onder andere ook verbeteringen bevat voor rolstoelgebruikers.

appleapple watchwatchos 3WWDC 2016

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals