Nieuws

Apple stelt Siri open voor app-ontwikkelaars

Apple haalt eindelijk de muren neer rond zijn digitale assistent. Hierdoor krijgt Siri er een hoop nieuwe mogelijkheden bij.

Mede doordat Apple zo’n gesloten ecosysteem aanhoudt, is Siri achterop geraakt ten opzichte van digitale assistenten van concurrerende bedrijven.De digitale assistent van Apple kan immers enkel teren op de data die jij Siri verschaft. Hierdoor weet de assistent in vergelijking met andere bots bitter weinig. Bovendien kan Siri slechts in beperkte mate interageren met andere applicaties.

Op het WWDC kondigt Apple echter aan dat het zijn digitale assistent openstelt voor app-ontwikkelaars via een API. Hierdoor zal de bot een hoop nieuwe features krijgen en kan Siri interageren met apps. Zo zal je aan de bot kunnen vragen om een bericht te versturen naar je beste vriend, waarna Siri WeChat opent om het gevraagde bericht te versturen. Andere interessante voorbeelden zijn het boeken van een vlucht, tracken van sportactiviteiten en uitvoeren van betalingen met de hulp van Siri.

Ook zal Siri een pak efficiënter zijn wanneer je je iPhone in Carplay-modus gebruikt. Je zal immers met een heleboel apps kunnen interageren via stemcommando’s, zonder dat je ooit je handen van het stuur hoeft te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business