Nieuws

Apple gebruikt AI zonder je privacy te compromitteren

Artificiële intelligentie heeft als grote nadeel het een hoop persoonlijke data nodig heeft. Apple weet de voordelen van AI te gebruiken en je gegevens veilig te stellen.

Met behulp van artificiële intelligentie proberen meerdere bedrijven hun diensten en applicaties te verbeteren. AI heeft echter een hoop data nodig om jou te leren kennen. De gegevens die op computers en smartphones worden verzameld zijn dan ook veelvuldig. Dit vormt een probleem voor Apple, aangezien privacy één van de stokpaardjes van het bedrijf is.

[related_article id=”180284″]

Tijdens WWDC heeft Apple aangekondigd dat het een manier heeft gevonden om artificiële intelligentie toe te passen, zonder je privacy te compromitteren. Het Amerikaanse bedrijf voegt daarom nieuwe deep learning-features, zoals gezichtsherkenning voor je foto’s, toe aan zijn producten. Alle berekeningen voor deze functies worden gedaan op je toestellen. Hierdoor behoud je zelf de controle over je persoonlijke data.

Verder zal Apple differential privacy toepassen. Het bedrijf gebruikt onder andere hashing, subsectioning en ruisinjectie om de verzamelde data te anonimiseren. Dit maakt het in theorie moeilijk om te achterhalen bij wie bepaalde data hoort, terwijl Apple de gegevens nog steeds kan gebruiken voor zijn algoritmes.

Jammer genoeg is in het verleden al gebleken dat geen enkele privacytechniek waterdicht is. Ook vragen we ons af wat de impact op de prestaties van Apple zijn toestellen zal zijn, wanneer alle berekeningen lokaal gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business