Nieuws

MacOS Sierra verklapt komst Touch ID in nieuwe Macbook Pro

Er duiken meer aanwijzingen op over een mogelijke implementatie van Touch ID in de MacBook Pro, onder meer in de code van het nieuwe macOS Sierra.

Vorige maand berichtten we nog over de aankomende MacBook Pro die volgens de geruchten onder meer de functietoetsen zal vervangen door een OLED-touchscreen, en ontgrendeling via Touch ID zal mogelijk maken. Nu zijn er concrete aanwijzingen opgedoken rechtstreeks vanuit de code van macOS Sierra, dat ontdekte MacGeneration.

In die code werd een tekenreeks ontdekt met daarin: ‘’kIOHIDBiometric’’. Uiteraard is het ‘’biometric’’-gedeelte hier de verdachte. Andere opmerkelijke vondsten in de code waren: “DoubleTapTimeoutKey,” “TapTrackingEnabledKey,” en “TripleTapTimeoutKey,”.

Deze ontdekkingen in de code van macOS Sierra zijn natuurlijk geen onweerlegbaar bewijs voor een hardware-integratie van Touch ID. Toch maakt het wel duidelijk dat Apple op zijn minst werkt aan eender welke vorm van biometrische authenticatie in combinatie met zijn computers. Of dat ingebouwd zal zijn, of over een apart toestel zal gaan is daarmee niet bekend.

Verwacht wordt dat Apple zijn laptops lanceert in het najaar van 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business