Nieuws

Video werpt nieuw licht op mislukte landing Falcon 9

De live video van de recentste landing van de Falcon 9 werd abrupt afgekapt nadat een rookwolk de raket uit het zicht onttrok. Een tweede video toont de slechte afloop van de missie.

SpaceX is er drie maal na elkaar in geslaagd de eerste trap van de Falcon 9 succesvol te laten landen op een boot. De verwachtingen waren deze week dan ook groot, toen Elon Musk het er voor een vierde keer op waagde. Zoals gewoonlijk kon je de landing live volgen, maar over de afloop van de missie was grote verwarring. De raket was immers volledig in rook gehuld toen de live video wegviel.

Via Twitter deelde Musk even later het slechte nieuws: de landing van de eerste trap van de Falcon 9 was niet geslaagd. Met behulp van een andere video wordt nieuw licht geworpen op de mislukte missie. Van op afstand is te zien hoe de booster zichzelf succesvol boven de boot positioneert. Na aanraking met het dek van het schip vindt er echter een ontploffing plaats die de raket in rook hult.

Blijkbaar was de stuwkracht van één van de motoren te laag, waardoor de Falcon 9 onzacht in aanraking kwam met het schip. Hierdoor werd een deel van het raketframe vernield en werden enkele motoren rondgeslingerd. Dit verstoorde het evenwicht van de booster, met een explosie tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business