Nieuws

Nextbit Robin bevat 100 GB aan cloudopslag voor straffe prijs

De Nexbit Robin is een telefoon die qua opslag volledig steunt op de 100 GB aan cloudopslag die iedere gebruiker krijgt. Het is een vreemde eend, maar geen lelijke, en zijn prijs gaat bovendien stevig omlaag.

De Robin van Nextbit is een telefoon die heel anders naar opslag kijkt dan andere smartphones. Hij gebruikt zijn 100 GB aan cloudopslag om apps en bestanden in te stockeren. Verder biedt de telefoon specificaties die op zijn minst gezegd gezien mogen worden. En nu blijkt dat zijn prijs ook nog eens met een vierde omlaag is gegaan.

Cloud phone

Het idee achter de Nextbit Robin werd gefinancierd via crowdfundingssite Kickstarter. De telefoon werd naar voren
geschoven als de “slimmere slimme telefoon” of de “cloud phone”. De 100 Gb aan cloudopslag die Nextbit voorziet, wordt niet gewoon aangeboden via een app als Dropbox. De cloud zit recht in het Android-OS ingebouwd.

Als je dus in je instellingen kijkt naar ‘opslag’, vind je dus rechtstreeks terug hoeveel gigabyte van de 100 nog beschikbaar zijn. De Robin komt ook met 32 GB aan interne opslag. Daarmee moet je wel een microSD-slot missen. De interne opslag vangt nieuwe bestanden op, als je bijvoorbeeld foto’s neemt, en alles wordt nadien via wifi automatisch naar de cloud gebracht. Zowel apps als bestanden kunnen rechtstreeks op de cloud worden opgeslagen.

Specificaties

Als we dan naar de specificaties van de telefoon kijken, merken we dat hij ook qua brute kracht verre van een ‘sukkelaar’ is. Zo heeft hij een Snapdragon 808 SoC aan boord die je wel bekend is van onder meer de LG G4 en de Nexus 5X.

daarnaast kreeg hij 3 GB aan RAM-geheugen, een 5.2” IPS LCD-scherm met een resolutie van 1080p, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 5 megapixel camera aan de voorkant, een vingerafdrukscanner, een 2680 mAh-batterij en twee luidsprekers die naar voren staan gericht.

Al bij al is de Robin een sterke midrange die vooral het verschil wil maken met zijn focus op de cloud. Het beste gedeelte is dat de telefoon net 100 dollar omlaag ging in prijs. Hij zal nu nog 299 dollar kosten op de website van Nextbit. Die prijs geldt wereldwijd, en is inclusief verzendkosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business