Na verloop van tijd weet je niet meer waar ze over spreken.

De Nederlandse telecomprovider KPN test momenteel uitzendingen van TV-signaal uit in 4K. 1.000 deelnemers kunnen onder andere EK-wedstrijden op Sporza bekijken in UHD. De settopbox is ook HDR-compatibel.

Na verloop van tijd weet je niet meer waar ze over spreken.Het Nederlandse KPN voert een testprogramma uit met duizend deelnemers. In die test zal de provider bepaalde televisiezenders in de 4k-resolutie laten uitzenden. Tweakers.net meldt dat nieuws. Onder meer Sporza van de VRT behoort tot de selectie van zenders.

Een selecte groep deelnemers ontving van KPN een settopbox die 4K-uitzendsignalen kan ontvangen.  Daarnaast wordt ook het potentieel van HDR-TV benut met het nieuwe toestel. De test past in het kader van een pilotprogramma van KPN.

Uitbreiding content

Voorlopig blijft de hoeveel content wel beperkt. Dat geeft ook KPN zelf toe. Het bedrijf zou nu volop onderhandelen om die content uit te breiden. Uiteindelijk moet het 4K-programma op langere termijn naar nog meer testers verspreid worden. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Opmerkelijk is dat Sporza van de VRT opgenomen werd in KPN’s selectie voor 4K-content. Testers kunnen zowel de halve finales als de finale van het EK volgen op hun 4K-compatibele televisies. Duizend Nederlanders kunnen dus in volle 4K-glorie aanschouwen hoe de rode duivels (hopelijk) schitteren in de EK-finale.