Nieuws

Apple durft headphonejack dan toch niet afvoeren

Er doen geruchten de ronde dat de iPhone 7 geen audiojackpoort zal bevatten. Nieuwe geruchten ontkrachten dit.

In de strijd om de dunste smartphone, schrappen verschillende fabrikanten een veelgebruikte component van hun toestel: de audiojackpoort. Deze poort neemt immers een hoop plaats in beslag. Bovendien kunnen bluetooth en USB Type C als alternatief gebruikt worden.

Er werd gefluisterd dat ook Apple deze weg zou inslaan. Uit voorzorg hebben verschillende fabrikanten Lightning-hoofdtelefoons en –adapters op de markt gebracht. Volgens een nieuw gerucht zou al deze moeite echter wel eens voor niets kunnen zijn. Mac Otakara beweert immers dat de iPhone 7 niet alleen een audiojackpoort zal bevatten, maar ook verkocht zal worden met een Lightning-adapter.

[related_article id=”180680″]

Wie moeten we geloven? Het zou kunnen dat de ophef rond een ontbrekende audiojackpoort de mensen van Apple van gedachten heeft doen veranderen, of dat het eerste gerucht fout was. Maar waarom zal de iPhone 7 worden geleverd met een Lightning-adapter? Probeert Apple hiermee de overgang naar een wereld zonder audiojack te vergemakkelijken, of heeft het Amerikaanse bedrijf een innovatieve nieuwe functie voor ons in petto?

Ook steken er geruchten rond andere functies de kop op. Zo zou de Touch ID-knop worden vervangen door een Touch ID-pad. Deze werkt net zoals de bestaande fysieke knop, maar is aanraakgevoelig. Een andere lek beweert dan weer dat de iPhone 7 twee SIM-kaarten zal kunnen bevatten. Tot deze herfst zal er hoogstwaarschijnlijk nog een hoop onduidelijk blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business