Nieuws

Nieuwe Amazon Kindle: dunste en lichtste ooit

Voor het eerst in twee jaar tijd krijgt de Amazon Kindle e-reader een volledige make-over. Het toestel krijgt een dubbele portie RAM en een knapper scherm. Hij is ook dunner, lichter en zal in het wit beschikbaar zijn.

Voor het eerst in twee jaar tijd brengt Amazon nog eens een update van zijn Kindle e-reader uit, dat weet The Verge. Aanpassingen zijn zoals altijd subtiel, maar het nieuwe toestel is toch een verbetering wat betreft prestaties en design.

Het is ondertussen maar liefst de achtste generatie van de Kindle e-reader. Op het eerste zicht lijkt het toestel erg veel gelijkenissen te hebben met zijn voorgangers, en dat is ook zo. Toch is het toestel opmerkelijk dunner en lichter, en zijn de hoeken mooier afgerond. Hij zal 161 gram wegen in plaats van 191 gram, en wordt 9,1 mm dik tegenover 10.2 mm voordien. Voor het eerst sinds 2010 komt Amazons populaire e-reader ook weer in het wit uit.

Prestatie boost

Daarnaast krijgt de Kindle ook een stevige hardware upgrade. Het RAM-geheugen van het toestel wordt verdubbeld, wat moet zorgen voor een iets vlekkelozere ervaring. De Kindle krijgt ook een mooier touchscreen mee van 167 ppi. Toch blijft het scherm dus minder mooi als dat van het duurdere Paperwhite-model. Amazon belooft dat het batterijleven van zijn toestel voldoende zou moeten zijn voor een gebruik van weken lang. Hoe lang de batterij precies zou moeten meegaan, wil Amazon wel niet kwijt.

Het bedrijf kiest altijd voor een subtiele verbetering van zijn Kindle-toestellen. De aanpassingen aan de populaire e-reader zullen waarschijnlijk niet voldoende zijn om je oude ervoor om te ruilen, maar verbeterde prestaties zijn toch een meerwaarde. De Kindle zal net zoveel kosten als het vorige model kostte, dat is 81,34 euro. Geïnteresseerden kunnen best een kijkje nemen op de Duitse Amazon website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business