Nieuws

Microsoft verbetert eigen kaarten-app vanwege vertrek Here Maps

Een handigere interface en meer offline opties in Windows Maps moeten de lacune opvullen die Here Maps zal achterlaten.

Microsoft heeft een uitgebreide update uitgerold voor Windows Maps. De standaard kaarten-app profiteert van heel wat verbeteringen, een gevolg van het vertrek van Here Maps. Deze zal vanaf 30 juni volledig stoppen met werken op Windows 10.

Make-over

Concreet toont Windows Maps duidelijkere rij-instructies, en is de interface ook beter aangepast aan gebruikers die met één hand werken. Hiervoor heeft het bedrijf navigatie naar de onderkant van het scherm verhuist. De app krijgt de mogelijkheid om meerdere opzoekingen op één kaart te presenteren. Klikken op locaties laat meer informatie zien. Gebruik je Windows Maps offline, dan kan je nu ook bewaarde favoriete plaatsen oproepen.

Overgangsmaatregel

Het opknapwerk aan Windows Maps is nodig om de transitie van Here Maps te verzachten. Die navigatie-app was lange tijd het topprogramma als het om kaarten ging op Microsofts mobiele platform. Tot Nokia de kaartensoftware verkocht aan een consortium van Duitse autobouwers. Die trokken vrij snel de ondersteuning voor Windows in.

Microsoft geeft op zijn website gebruikers van Here Maps tevens richtlijnen om de overstap naar Windows Maps zo probleemloos mogelijk te maken, en hoe ze hun favorieten van de eerste kunnen overzetten naar die tweede. Here Maps blijft wel beschikbaar op Windows Phone, maar wordt niet meer geüpdatet. Voor Android en iOS verandert er niets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business