Nieuws

Google lanceert gratis lespakket voor aspirant-appontwikkelaars

Heb je altijd al je eigen Android-app willen ontwikkelen? De cursus van Google helpt je bij het zetten van je eerste stappen in programmeerland.

Met een beetje hulp kan iedereen programmeur worden. Daarom hebben Google en Udacity, een aanbieder van online lespakketten, de handen in elkaar geslagen om een gratis lespakket aan te bieden voor aspirant-programmeurs. Het online lesprogramma neemt programmeergroentjes bij de hand, leert hen de beginselen van Java en zet hen aan tot het maken van hun eerste Android-apps.

[related_article id=”181933″]

“Google maakt, in samenwerking met Udacity, het ontwikkelen van Android-apps toegankelijk en verstaanbaar voor iedereen. Ongeacht je achtergrond kan je leren apps te maken die het leven van mensen in je omgeving kunnen verbeteren,” vertelt Shanea King-Roberson van Google.

De cursus voor aspirant-appontwikkelaars duurt in totaal 165 uur en kan gratis worden voltooid. Je kan één van de gratis lessen starten door onder ‘Nanodegree Program Syllabus’ op één van de cursusnamen te klikken. Udacity biedt echter eveneens betalende diensten aan, waaronder de hulp van coaches, loopbaanbegeleiding en het verkrijgen van een certificaat. De eerste 50 studenten die de volledige cursus afronden krijgen van Google een beurs om eveneens het ‘Career-Track Android Developer Nanodegree’-lessenpakket te doorlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business