Nieuws

WhatsApp verwerkt 100 miljoen telefoongesprekken per dag

Een jaar geleden voegde WhatsApp een belfunctie toe aan zijn app. De feature wordt maar liefst 100 miljoen keer per dag gebruikt.

Een dik jaar geleden voegde WhatsApp na een grondige testperiode een belfunctie toe aan zijn app voor Android. Kort daarna werd de feature eveneens voor iOS-gebruikers toegankelijk. Dankzij de belfunctie kan je gratis bellen via wifi of mobiel internet, net zoals dit eerder al met sms’en via de app gebeurde.

Het aantal gebruikers van de belfunctie is gestaag gestegen, waardoor WhatsApp een nieuwe mijlpaal heeft kunnen aankondigen. De dienst verwerkt namelijk honderd miljoen telefoongesprekken per dag. Dit komt overeen met maar liefst 1.100 gesprekken per seconde.

“We zijn vereert dat zo veel mensen de functie nuttig vinden. We zijn geëngageerd om de functie de komende maanden zelfs nog beter te maken,” schrijft WhatsApp in een blogpost.

Volgens geruchten zou WhatsApp in de toekomst het delen van muziek en grotere emoji mogelijk maken. Ook zou je mensen kunnen taggen in een groepschat, zo weet Macerkopf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business