Ondanks positieve reviews stopt Microsoft met de productie van de Surface 3. Ook de fitnessband van Microsoft lijkt een kort leven beschoren.


surface31

Eerder rapporteerden verschillende websites dat de stock van de Microsoft Surface 3 en Band 2 in sommige plaatsen in de Verenigde Staten uitgeput leek. Microsoft heeft nu bevestigd dat het de productie van de Surface 3 zal stopzetten in december 2016. De Surface 3 is een kleinere en goedkopere variant van de Surface 3 Pro. Na de bedrijfswereld wil Microsoft met dit toestel ook studenten naar zijn ecosysteem lokken.

“Sinds de lancering van de Surface 3 een jaar geleden kennen we een hoge vraag en grote tevredenheid van onze klanten. De voorraad is momenteel beperkt en tegen het einde van december 2016 zullen we niet langer Surface 3-toestellen produceren,” vertelt een woordvoerder van Microsoft.


[related_article id=”182091″]

Ook de voorraad van de Band 2 is momenteel beperkt, al heeft Microsoft niet bevestigt dat het eveneens de productie van zijn fitnessband zal stopzetten. Het bedrijf raadt zijn klanten aan om de Microsoft Store regelmatig te controleren.

Het is niet bekend wanneer Microsoft een opvolger van de Surface 3 en Band 2 op de wereld zal loslaten. Bronnen van ZDNet.com weten echter dat de Redstone 2-update van Windows 10 werd uitgesteld naar 2017, zodat de komst van nieuwe Surface-hardware en –software samen kunnen vallen. Een nieuwe versie van de Surface 3 zou daarom wel eens volgend jaar geïntroduceerd kunnen worden.


Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.