Nieuws

Olympische spelen wordt 360 graden-fotoshow

De Olympische spelen in Rio worden een toonzaal voor 360 graden-fotografie en VR-content. De 120 fotografen van Getty Images die naar de Olymische spelen gaan, worden allemaal uitgerust met 360 graden-technologie.

Fotoagentschap Getty Images rust zijn 120 fotografen voor de aankomende Olympische Spelen uit met 360 graden camera’s, dat weet ZDNet.com. Binnen enkele maanden kan je dus rustig achteroverleunen in de zetel met je headset.

Getty Images testte de technologie eerder al uit met de Spelen van Londen in 2012, maar in augustus is het voor echt. Alle 120 fotografen van het agentschap krijgen 360 graden technologie mee die zal werken met hun DSLR-camera’s. Daarnaast nemen ze ook nog 360 graden camera van Samsung of Ricoh mee. Concreet gaat het naar alle waarschijnlijkheid om Samsungs nieuwe Gear 360 en Ricoh Theta. Van die laatste schreven we al een review, over de Gear 360 lees je binnenkort meer.

Getty Images maakt duidelijk dat het nu echt menens is voor hun wat 360 gradenfoto betreft. Het bedrijf begon eerder deze maand met een nieuwe business-afdeling die zich volledig toespitst op de technologie. “We zijn nog maar aan het begin van wat een aardverschuiving van VR zal worden” dat verklaarde CEO van Getty Images Dawn Airey aan ZDNet.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business