Nieuws

HP’s nieuwe Chromebook werkt meer dan 12 uur op batterij

HP’s nieuwe Chromebook 11 G5 pakt uit met drie dingen: een sterke autonomie, een touchscreen en een erg laag prijskaartje. Een interessante combinatie voor wanneer Android-apps naar ChromeOS komen.

HP breidt zijn aanbod aan Chromebooks uit met de nieuwe Chromebook 11 G5, dat meldt het bedrijf op zijn website. Het toestel kan maar liefst 12 uur leven op batterijstroom, en met een toegankelijk prijskaartje van 189 dollar zijn studenten het ultieme doelwit voor Hewlett Packard.

Gorilla Glass

Laten we beginnen met die ‘11’ in zijn naam. Dat staat voor het 11 inch touchscreen. Het IPS LCD-scherm heeft een HD resolutie, en HP pakt volop uit met de Corning Gorilla Glass-bescherming die het scherm moet beschermen tegen krassen. De Chromebook 11 G5 komt met een Intel Celeron N3060 processor, en zal vanaf oktober te koop zijn voor 189 dollar.

Dat naast smartphones en tablets ook laptops met krasvrije schermen komen, is een trend die al even bezig is. De technologie doet het erg goed bij smartphones, en het is ook niet meer dan een logische stap nu pc en mobiel steeds meer naar elkaar toegroeit.

Studentvriendelijk

Studenten zijn traditioneel de grootste mikpunten voor chromebooks, maar essentieel voor die doelgroep is dat hun laptops het einde van de dag halen. In de les is er namelijk niet altijd een
stopcontact binnen bereik, en dan moet de batterij redding bieden. Die boodschap heeft HP duidelijk begrepen. Het toestel zou maar liefst 12,5 uur zonder netstroom moeten kunnen werken.

HP zegt dat de uitbreiding van zijn aanbod aan Chromebooks rechtsreeks te maken heeft met de ondersteuning van Android-apps voor ChromeOS die er zit aan te komen: “De functionaliteit van Android-apps – waarvan vele gefocust zijn op toushscreens – brengen een meer verscheiden leerervaring naar de klassen. Een nieuw onderwijs kan steunen op het gebruik van apps.” , dat zei Anna Wu, product manager voor Chromebooks bij HP.

Populair

HP merkt naar eigen zegge ook dat Chromebooks, in tegenstelling tot de ganse pc-markt, nog volop in de lift zijn: “De vraag naar Chromebooks voor onderwijs blijft toenemen naarmate scholen meer en meer de troeven van Chrome beginnen uit te spelen. Die zijn: simpliciteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid”, aldus Wu.

In het najaar zal Google zijn update voor ChromeOS doorvoeren. Het touchscreen van HP’s notebook geeft het toestel alvast een streepje voor bij de integratie van het Android framework in ChromeOS. Google toonde in een demonstratie al een Chromebook in volle Android-actie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business