Nieuws

Google introduceert gratis hulpmiddelen voor in de klas

Google katapulteert het klassieke klaslokaal naar de 21ste eeuw door verschillende nieuwe tools te lanceren.

Technologie neemt een steeds prominentere plaats in in scholen. Het geeft leerkrachten de mogelijkheid om betere lessen te geven en bereidt kinderen voor op de werkwereld, waar technologie eveneens wijdverspreid is. Google heeft daarom verschillende nieuwe tools aangekondigd voor in klaslokalen, welke volledig gratis zijn.

[related_article id=”181933″]

Nadat het bedrijf van leerkrachten hoorde dat projectors een belangrijk onderdeel is in hun klaslokaal bouwde het de Cast for Education-app. Met deze tool kan je draadloos met een projector verbinden en kunnen zowel de leerkracht als studenten hun computerscherm met de klas delen. Dit zou volgens Google voor interactieve lessen moeten zorgen, waarbij alle leerlingen hun opgedane kennis kunnen delen.

Een tweede tool die door Google werd aangekondigd heet Quizzes. Zoals de naam doet vermoeden, kunnen leerkrachten met deze app testen maken. Ze kunnen meerkeuzevragen opstellen, de juiste antwoorden toevoegen en extra uitleg verschaffen. De testen die door leerlingen worden afgenomen worden automatisch gequoteerd, waardoor leerkrachten een goed zicht krijgen op de verworven kennis van hun studenten.

Als laatste haalt Google Expeditions uit bèta. Meer dan een miljoen student van 11 landen hebben al gebruikt gemaakt van de software sinds september. Vanaf nu kan iedere school gebruik maken van de app. Leerkrachten dienen enkel de Expeditions-app te downloaden naar hun Android-tablet, waarna leerlingen met een VR-bril onder andere de ruïnes van Machu Picchu kunnen bezoeken. Binnenkort zal de app eveneens voor iPads en iPhones beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business