Nieuws

Globale internetsnelheid steeg voorbije jaar met 23 procent

Op het vlak van internetsnelheid is Zuid-Korea onklopbaar, al weten de Scandinavische landen en Nederland ook hun mannetje te staan.

Akamai, een content delivery network, heeft zijn rapport ‘State of the Internet’ voor het voorbije kwartaal gepubliceerd. In het rapport worden onder andere de globale internetsnelheden onderzocht. Met het naderen van de Olympische Spelen waren deze snelheden nog nooit zo belangrijk.

IPv6-adressen

Op het vlak van aanname van IPv6-adressen doet België het beter dan alle andere landen. Ons land heeft wederom de leiding met een percentage van 37 procent, een toename van 6,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. 53 procent van de IPv6-adressen werden aangevraagd door Telenet.

Gemiddelde verbindingssnelheid

De globale gemiddelde verbindingssnelheid is dit kwartaal 5,6 Mbps. Dit is een toename van maar liefst 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Zuid-Korea weet ook dit kwartaal zijn leiderspositie te behouden met een gemiddelde snelheid van 26,7 Mbps. Zweden en Noorwegen nemen plaats twee en drie in met respectievelijk 19,1 en 18,8 Mbps. Nederland weet een vijfde plaats te bemachtigen met een snelheid van 17.0 Mbps, terwijl België met een snelheid van 14,2 Mbps op de vijftiende plaats staat.

De beste pieksnelheid staat daarentegen op naam van Singapore. Dit land kent een maximum verbindingssnelheid van 135,7 Mbps. Roemenië is het enige Europese land in de top tien met 73,6 Mbps. Nederland en België staan zestiende en zeventiende met een pieksnelheid van respectievelijk 65,3 en 64,1 Mbps.

Broadband

In Zuid-Korea kunnen de meeste mensen (97 procent) genieten van een verbindingssnelheid boven de 4 Mbps. Nederland weet hier een mooie tweede plaats te behalen met 96 procent. België valt net uit de top tien met 93 procent.

Wanneer we naar de aanname van snelheden boven de 10 Mbps kijken, blijft de top twee onveranderd. Zuid-Korea heeft een percentage van 81 procent, bij Nederland is dit 64 procent. België weet hier een zevende plaats te bemachtigen met 61 procent, een toename van maar liefst 41 procent ten opzichte van vorig jaar.

Mobiel internet

In Europa hebben inwoners van het Verenigd Koninkrijk de snelste mobiele internetverbinding met 26,8 Mbps. Met 14 Mbps weet Spanje binnen Europa de tweede plaats te bemachtigen. Ook België doet het niet slecht met een snelheid van 10,9 Mbps. Nederland haalt daarentegen de laagste snelheden van West-Europa met een gemiddelde snelheid van 8,8 Mbps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business