Nieuws

Welles-nietes-spel over audiojack iPhone 7 blijft duren

Er is een ontwikkelaarskit opgedoken op een officiële Apple-pagina die alle tools aanreikt voor fabrikanten om audioapparatuur voor de Lightning-poort te ontwikkelen. Hoe zit het nu juist met de audiojack?

Mogen we nu een ‘jackxit’ verwachten bij de iPhone 7 of niet? Al maandenlang doen er geruchten de ronde over het mogelijk verdwijnen van de goede oude 3.5mm audiojack-aansluiting voor hoofdtelefoons en oortjes. De geruchten worden ook steeds tegenstrijdiger.

Remain?

Nadat wij samen met een heleboel ontwikkelaars voor audioapparatuur maandenlang verondersteld hadden dat Apple de audiojack zou schrappen, werd dat gerucht vorige week ontkracht door een ander gerucht. Dat terwijl ondertussen Motorola en Le Eco de aansluiting al omgeruild hebben voor USB-C.

Volgens het gerucht van vorige week zou de audiojack blijven – mogelijk omdat Apple bijgedraaid is na de reacties van gebruikers – maar zou het bedrijf toch een Lightning-adapter bij zijn toestel willen leveren. Waarom dat zo is, was niet duidelijk.

Leave?

Er zijn ondertussen nieuwe elementen opgedoken in deze zaak, op de site van het Made for iPhone-programma. Dat is een officieel platform voor het maken van accessoires voor de iPhone. Het bedrijf Cirrus Logic heeft er een ontwikkelaarskit geplaatst die fabrikanten moet helpen om hun producten compatibel te maken met de Lightning-poort. Dat lijkt op het eerste zicht een regelrechte aanwijzing te zijn dat Apple wel degelijk de audiojack wil schrappen.

Dit gerucht en dat van vorige week lijken dus erg tegenstrijdig te zijn, maar toch sluiten ze elkaar niet uit. Mogelijk wil Apple inderdaad de audiojack behouden om tegelijk meer te focussen op audio via Lightning. Deze ontwikkelaarskit kan fabrikanten stimuleren om aan de slag te gaan met audio voor Lighning.

Hoe de vork precies aan de steel zit, zal pas echt duidelijk worden in september als de iPhone 7 daadwerkelijk wordt voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business