Nieuws

Supersnelle kabel onder de Stille Oceaan is live

Een kabel van maar liefst 9.000 kilometer verbindt de westkust van de V.S. met Japan. ‘Faster’ is vanaf vandaag live.

In 2014 werd voor het eerst een project aangekondigd waarbij zes organisaties samen zouden werken aan een kabel die de Verenigde Staten met Japan verbindt. De kabel van maar liefst 9.000 kilometer lang loopt onder de Stille Oceaan en verbindt de Amerikaanse stad Oregon en de Japanse prefecturen Chiba en Mie.

De kabel wordt ‘Faster’ genoemd, aangezien het een indrukwekkende snelheid bereikt van 60 Tbps. Faster heeft verbindingen over de gehele Amerikaanse westkust, waaronder Los Angeles, San Francisco, Portland en Seattle. Verder kan de kabel eveneens de internetverbindingen tussen de belangrijkste Japanse steden en andere Aziatische landen verbeteren.

[related_article id=”182969″]

Behalve Google hebben China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI en Singtel meegewerkt aan het grootschalige project. Een groot deel van Faster is echter eigendom van Google zelf, waaronder kabels die Japan en Taiwan verbinden.

“Vanaf het begin van het project hebben we regelmatig tegen elkaar ‘sneller, sneller, sneller’ gezegd. Op een zeker moment werd het de naam van het project en vandaag wordt het realiteit,’ vertelt Hiromitsu Todokoro, een bestuurslid van het Faster-comité. “Met een state-of-the-art design kan het kabelsysteem continue activiteit en hoge capaciteit bieden voor cloudtoepassingen, videostreaming, analytics en het Internet of Things. Dit zal helpen bij het aanwakkeren van innovatie aan beide kanten van de Stille Oceaan,” voegt Ooi Seng Keat van Singtel hier aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business