Nieuws

Apple richt pijlen op Tidal

Volgens verschillende bronnen zou Apple overwegen om Tidal over te nemen. Apple Music zou hierdoor in de toekomst wel eens over uitstekende audiokwaliteit kunnen beschikken.
Dmitro2009 / Shutterstock.com

Een jaar nadat Apple zijn eigen muziekstreamingdienst lanceerde, lijkt het Amerikaanse bedrijf geïnteresseerd te zijn in Tidal. Deze streamingdienst werd in 2015 door Jay Z gekocht en staat bekend om zijn exclusieve contracten met enkele van de bekendste zangers ter wereld. Volgens de Wall Street Journal zouden er momenteel onderhandelingen gaande zijn.

[related_article id=”168831″]

Apple Music heeft op een jaar tijd zo’n 15 miljoen muziekliefhebbers naar zich toe weten te trekken, ongeveer de helft van Spotify. Ondanks de vele exclusieve contracten heeft Tidal slechts drie miljoen abonnees. Jay Z slaagde er niet in mensen warm te maken voor zijn dienst en het zou dan ook niet zo vreemd zijn dat de rapper de muziekservice uit handen geeft.

Ook voor Apple zou het overnemen van Tidal goed nieuws kunnen betekenen. Tidal beschikt immers over exclusieve content die het aanbod van Apple Music zou kunnen aanvullen. Ook is Tidal momenteel de enige muziekdienst die CD-kwaliteit aanbiedt. Bijna de helft van de abonnees van de service betaalt extra geld voor de betere geluidskwaliteit. Door de audiotechnologie van Tidal te gebruiken, zou Apple dan ook meer geld kunnen vragen voor zijn dienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business