Nieuws

Japans bedrijf lanceert Windows 10-smartphone via Kickstarter

Om zijn opvallende Windows-telefoon ook buiten Japan te kunnen verdelen, wendt NuAns zich tot crowdfunding.

Enkele maanden geleden presenteerde NuAns de Neo: een Windows 10-telefoon met een gedurfd design. De Japanse smartphonemaker wil nu ook proberen om het toestel buiten zijn thuismarkt te verdelen, en heeft daarvoor een crowdfundingproject opgezet op Kickstarter.

Alteratie

Om de globale distributie van de NuAns Neo mogelijk te maken, hoopt het bedrijf via Kickstarter 725.000 dollar binnen te halen. Dat bedrag zou de kosten moeten dekken voor de fabrikant om de smartphone aan te passen zodat hij eerder waar kan functioneren, zo stelt het team. Een van de belangrijkste aanpassingen is de LTE-band (de mobiele netwerk-module) van de Neo, die in het huidige model beperkt is tot de specifieke netwerkmogelijkheden in Japan.

Dubbel-design

De NuAns Neo is een toestel dat zich in het middensegment van het smartphone-aanbod nestelt. Binnenin zit een Snapdragon 617 die beschikking heeft over 2 GB RAM en 16 GB Flash-geheugen, uitbreidbaar met behulp van een MicroSD-kaartje tot 128 GB. Je krijgt een 5-inch scherm met een voor die prijsklasse wel lage 1280 x 720 resolutie, en een flinke batterij van 3.350 mAh. De Neo kan ook overweg met Windows Continuum.

Het letterlijke en figuurlijke zwaartepunt van de NuAns Neo ligt aan de buitenkant: het Japanse bedrijf biedt een groot assortiment aan diverse covers die uit twee delen bestaan aan voor de telefoon. Gebruikers kunnen zelf combinaties samenstellen voor hun telefoon. Dat maakt het toestel een stuk dikker dan de doorsnee smartphone, met een taille van 11,3 mm. De richtprijs van de Windows 10-telefoon is 399 dollar, al kan je het toestel nu nog aan een verminderd bedrag reserveren op Kickstarter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business