Nieuws

Deezer frist gebruikservaring op, maar hinkt achterop

In een poging Spotify en Apple Music bij te houden, vernieuwt streamingdienst Deezer enkele functies. Muziek ontdekken wordt makkelijker.

[related_article id=”168831″]Wekelijks luisteren zo’n 40 miljoen mensen naar de Discover Weekly-afspellijst van Spotify. Volgens velen is het de ideale manier om nieuwe muziek te leren kennen. Ook Apple is bezig met het vernieuwen van zijn streamingdienst, waar mogelijk de overname van Tidal een deel van uitmaakt. Om niet achter te blijven op de concurrentie gaat nu ook Deezer enkele functies vernieuwen.

Bij de makeover hoort tevens de introductie op de Apple Watch en de verkoop van podcastapp Stitcher. De hoofdfocus is echter de functionaliteit die gebruikers helpt om nieuwe muziek te ontdekken. De bedoeling is dat gebruikers met zo weinig mogelijk inbreng van zichzelf een zo goed passend mogelijk aanbod aan nieuwe liedjes krijgen voorgeschoteld.

Flow, die de automatisch samengestelde afspeellijsten belichaamt, neemt voortaan ook de locatie van de luisteraar in beraad. Het is nog niet duidelijk of dat betekent dat je lokale artiesten te horen krijgt, of dat je afhankelijk bent van wat andere mensen in jouw regio leuk vinden. Met de vroege release heeft Deezer alvast enkele maanden voorsprong op Apple, al is het afwachten of dat genoeg is om de grote achterstand goed te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business