Nieuws

NASA’s robothandschoen geeft je superkrachten

NASA en General Motors werken samen aan een handschoen die gebruikers sterker moeten maken, en er tegelijk voor zorgt dat je minder snel moe wordt.

Autofabrikant General Motors (GM) en ruimtebedrijf NASA werken verder aan hun krachtige handschoen. De RoboGlove moet gebruikers sterk maken, en er tegelijk ervoor zorgen dat je minder snel moe wordt. GM wil de handschoen alvast gaan uittesten in zijn fabrieken.

NASA’s RoboGlove maakte oorspronkelijk onderdeel uit van het Robonaut 2-project, maar zou nu ook door arbeiders van GM gebruikt gaan worden. Daarvoor zal de handschoen eerst verder ontwikkeld moeten worden, dat meldde GM in een persbericht. GM wilde nog een extra partner bij het project betrekken: het Zweedse Bioservo Technologies. Dat bedrijf is gespecialiseerd in medische technologie.

Grijpassistent

Bioservo werkte al aan een gelijkaardig project genaamd de ‘SEM Glove’. SEM staat voor ‘Soft Extra Muscle’. Hoewel NASA’s en GMS’ RoboGlove al erg sterk is, zou de technologie van Bioservo ervoor moeten zorgen dat de handschoen meer grip krijgt, en tegelijkertijd gebruikers minder snel moe laat worden.

De RoboGlove blonk al uit in kracht. Het bevat sensoren, actuatoren en een soort van pezen om zo goed mogelijk de echte zenuwen, spieren en pezen van de hand na te bootsen. Het gedeelte dat BioServo nu nog zal ontwikkelen, is een soort van ‘grijpassistent-functie’. Het resultaat is een soort exoskelet-hand dat de drager superkrachten geeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business