Nieuws

MegaUpload keert terug met 100 GB gratis opslag

De man die faam verwerfde als het brein achter piratensite Megaupload laat weer van zich horen. Na een eerste slecht afgelopen poging wil Kim Dotcom wederom een legale opslagdienst lanceren.

Kim Dotcom worstelt nog altijd met de juridische uitlopers van zijn opgedoekte illegale downloadsite MegaUpload, maar de ondernemer blijft niet stilzitten. Op Twitter kondigde hij gisteren aan dat hij een clouddienst aan het opzetten is die gebruikers onder andere 100 GB gratis opslag zal opleveren.

Mega

Klinkt bekend in de oren? Ongeveer drie jaar geleden maakte Kim Dotcom een gelijkaardig plan bekend, alleen ging het toen om een dienst die 50 GB gratis geheugenruimte zou voorzien: Mega. Die cloudservice kwam er ook, maar Dotcom stapte na 9 maanden op bij het bedrijf. Dat deed hij naar eigen zeggen om zich op zijn rechtzaak te kunnen concentreren en omdat hij een politieke partij uit de grond wilde stampen. Die partij kwam er in 2014 in Nieuw-Zeeland, het land waar hij sinds 2010 woont. De Internet Party deed mee aan de parlementsverkiezingen van 2014, maar won geen enkele zetel.

Vijfde verjaardag

Kim Dotcom is niet gelukkig met de evolutie van zijn eerste legale geesteskind Mega. Een dag voor hij onthulde dat hij aan een nieuwe clouddienst werkte, stuurde hij nog een boze tweet daarover de wereld in. Schmitz wil nog geen details geven over hoe de nieuwe website zal werken, maar stelt wel in een interview met Torrentfreak dat “acht jaar kennis en een lange planningsperiode hierin zijn gegaan. Het zal mijn beste creatie tot nu toe worden.”

Verder hint Dotcom er met de hashtag #5thRaidAnniversary ernaar dat de dienst in januari 2017 beschikbaar zal zijn, precies vijf jaar nadat hij werd opgepakt en MegaUpload offline werd gehaald. Ook over de naam van de service licht hij al een tipje van de sluier: “De naam van de nieuwe site zal mensen blij maken”. Of iets duidelijker geformuleerd:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business