Ben je het beu dat je kinderen je smartphone inpalmen nadat je een leuke app hebt gedownload? Binnenkort kan je de app gratis met je familieleden delen.

google play store

Ooit al eens een leuk spel gekocht, waarna je smartphone steeds door je familieleden wordt geleend? Google hoopt hier verandering in te brengen. Het bedrijf zal namelijk binnenkort Google Play Family Library uitrollen. Hiermee kan je een familie-account aanmaken voor maximaal zes mensen, waarna je aangekochte spellen en video’s gratis met elkaar kan delen.

 

De nieuwe functie lijkt erg hard op het Family Sharing-plan van Apple en is een aanvulling op het Google Play Music-familieplan. In tegenstelling tot het familieplan voor Google zijn muziekdienst, dien je niet extra te betalen voor Google Play Family Library. Wel dient de beheerder van een familiegroep (meestal een ouder) kredietkaartgegevens op te geven. Hierna kan eenieder binnen de groep aankopen doen met de opgegeven kredietkaart.

Om problemen te voorkomen, zal de beheerder steeds op de hoogte worden gebracht van aankopen. Ook kan het hoofd van het gezin ervoor kiezen om bepaalde content niet met iedereen te delen. Op deze manier kan je voorkomen dat je kinderen nachtmerries krijgen door de horrorfilm die je in het weekend hebt gedownload.

Het familieplan zal later deze maand worden uitgerold naar verschillende landen. Voorlopig is het nog niet duidelijk welke landen dit zullen zijn. Het familieplan voor Google Play Music werd eerst gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigde Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland.