Nieuws

BitTorrent start eigen nieuwsuitzendingen

De dienst die recent nog bekend stond om zijn illegale downloadcapaciteiten, wil diversifiëren. Naast een streamingdienst wordt het nu ook een nieuwszender.

[related_article id=”182790″]Diversificatie is een strategie die almaar meer mediagerichte bedrijven lijken te volgen. Aanwezigheid is een belangrijke factor voor wie groot wil worden – en blijven. Ook bij BitTorrent is deze gedachtegang overheersend, met de recente opstart van het livestreaming muziekplatform BitTorrent Now. Daar komt nu opnieuw een BTN bij: BitTorrent News.

Vanaf 18 juli gaat het ooit zo vermaarde/beruchte downloadplatform starten met live uitzendingen. Het nieuwsnetwerk gaat beginnen met de Republikeinse partijconventie in de VS, alwaar ze Donald ‘The Donald’ Trump zijn nominatie zullen zien verzilveren. BTN zal ter plaatse zijn met een team gerenommeerde journalisten, waaronder de Emmy-winnende oud-CNN producer Harrison Bohrman.

BTN verwacht dagelijks een goeie 10-12 uur aan materiaal te kunnen uitzenden. Na de partijconventie zal het team de actualiteit blijven volgen, aangevuld met sportnieuws. De nadruk zal liggen op sporten die in de gewone media minder aandacht krijgen, denken we bijvoorbeeld maar aan ‘soccer’.

Geïnteresseerden zullen de uitzendingen kunnen volgen via de BitTorrent Live-app, momenteel beschikbaar voor Apple TV en MacOS. Op een later tijdstip worden daar nog andere besturingssystemen aan toegevoegd.

bittorrent nowdownloadennewsnieuwsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals