Nieuws

Neem een kijkje in het smartphonelab van Facebook

Om nieuwe versies van zijn apps te testen, beschikt Facebook over duizenden testtoestellen. Dit moet de kwaliteit van Facebook zijn apps garanderen.

Er zijn momenteel tienduizenden verschillende mobiele toestellen op de wereld. Facebook wil dat zijn apps op al deze smarphones vlot draaien. Daarom heeft het sociale medium een smartphonelab opgericht. In dit lab staan 60 racks met elk 32 telefoons. Het bedrijf test nieuwe builds van apps simultaan uit op de duizenden toestellen. Hierbij houdt Facebook met name de prestaties en het energieverbruik van de smartphones in de gaten.

De racks met smartphones bevatten een camera, waarmee Facebook-ingenieurs de toestellen in de gaten kunnen houden, en een draadloos access point. Om te voorkomen dat de verschillende wifisignalen met elkaar interfereren, heeft Facebook zijn eigen racks ontwikkeld. Deze zijn voorzien van isolering en bevatten aan de binnenzijde koperen tape. Hierdoor worden elektromagnetisch geïsoleerde ruimtes gecreëerd.

Om Apple-toestellen te testen, maakt Facebook gebruik van acht Mac Mini’s, die elk aan vier iPhones zijn gekoppeld. De Mac Mini’s installeren, testen en de-installeren apps. Om Android-apps te testen, gebruikt Facebook vier OCP Leopard-servers per rack, waar ze elk met vier Android-toestellen verbonden zijn. Met behulp van tools worden de smartphones in consistente toestand gehouden tijdens de tests.

In de toekomst wil Facebook het aantal smartphones per rack verdubbelen. Dit zal echter niet vanzelf lukken. Er dient immers voldoende ruimte tussen de toestellen en het draadloze acces point worden gehouden, om voldoende signaalverzwakking te bekomen. Ook wil het team grotere telefoons beginnen testen, wat het probleem vergroot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business