Na de Nest Cam voor binnenshuis, komt het bedrijf dit keer met een camera die je huis van buiten uit bewaakt.

nest-outdoor-cam

Na de Nest Cam Indoor was het voor Nest, zusterbedrijf van Google, tijd om ook eens door het raam te kijken. Je kan die prachtige gazon en dure plantjes toch niet onbewaakt achterlaten? Bovendien kan je een inbreker op heterdaad betrappen als je hem van buitenaf kan filmen als hij binnen breekt. Nest lanceert daarom de Nest Cam Outdoor, dat meldt Venturebeat.

Speakers en waterdichtheid

Het toestel lijkt erg veel op de Nest Cam van vorig jaar. Toch zijn er een aantal wijzigingen. Zo zal het toestel natuurlijk waterdicht zijn met een IP65-score. De camera krijgt ook speakers aan de onderkant. Op die manier kan hij niet enkel geluid opnemen, maar ook zelf produceren. Het toestel krijgt een witte kleur in plaats van zwart. Dat zou beter bij het uiterlijk van de meeste woningen passen, aldus Nest.

De Nest Cam Outdoor heeft een beeldhoek van 130 graden en schiet Full HD-beelden aan 30 frames per seconde. Voor nachtopnames beschikt hij over acht infraroodleds die de camera ogen geven in het donker.

Verder zitten veel van de eigenschappen van de Nest Cam van vorig jaar ook verweven in de Outdoor-versie. Denk aan: bewegingssensoren, smartphonemeldingen, wifi-functionaliteit en een microfoon. Als een inbreker de camera zou spotten, en een reflex heeft om hem in duizend stukken te slaan, staat al het bewijsmateriaal veilig. Nests camera bewaart opnames rechtstreeks in de cloud.blog_hero_final-4e6d785734

Adelaar

De camera wordt tegen de muur van je huis bevestigd aan de hand van een magnetisch systeem. Je schroeft eerst een magnetisch plaatje tegen de muur, en vervolgens kan je de Nest magnetisch aan dat plaatje bevestigen.

Hoewel de degelijkheid daarvan misschien nogal twijfelachtig klinkt, zou dat volgens Nest geen probleem zijn. Volgens het bedrijf heeft het zelf de magnetische bevestiging al op de proef gesteld. Het liet een adelaar proberen om de camera los te trekken. Het dier slaagde daar niet in.

De Nest Cam Outdoor zal in de VS 199 dollar kosten. Later dit jaar komt het toestel ook naar ons land. Wellicht zal de dollarprijs opnieuw één op één naar euro worden omgezet, zoals dat ook voor de Nest Cam Indoor het geval was.