Nieuws

Nintendo brengt dertig jaar oude NES opnieuw uit

Game-ontwikkelaar Nintendo haalt de NES van onder het stof en brengt een nieuwe versie van de console uit. NES-spellen zullen echter niet opnieuw gaan opduiken in winkelrekken.

 

Japanse gamesfabrikant Nintendo komt met een miniversie van het Nintendo Entertainment System. De NES Classic, zoals het toestel is gedoopt, lijkt als twee druppels water op de originele 8-bit-console die in 1985 het levenslicht zag. Nintendo is niet voor half werk gegaan: ook de rechthoekige controller van de Classic zal voor oudere gamers bekend voorkomen.

Nostalgie

Wat wel een update heeft gekregen, zijn de kabelpoorten van de console. De NES Classic is met een HDMI-kabel te verbinden met je tv. Op het interne geheugen van het toestel zijn 30 klassieke games geladen: spellen als Donkey Kong, Final Fantasy, Castlevania, Metroid en The Legend of Zelda worden standaard geleverd. Dat is ook het maximum dat je zal kunnen spelen zonder te beginnen sleutelen aan de hardware, want de gamesfabrikant is niet van plan om andere NES-games opnieuw heruit te geven. De miniversie zal ook niet werken met de cartridges van de oorspronkelijke console. De volledige lijst van beschikbare spellen vind je hier. [related_article id=”180050″]

De nieuwe NES-controller is te koppelen met een Wii Remote, waardoor het te gebruiken is om klassieke Virtual Console games te spelen op een Wii of Wii U. Nintendo heeft tevens een kleine toegeving gedaan voor modern comfort: ingebouwde suspend points bij de beschikbare spellen maken het eenvoudiger om je vooruitgang te bewaren en de console af te zetten. Nintendo brengt de NES Classic uit op 11 november van dit jaar. Het bedrijf heeft niet verduidelijkt of het toestel ook naar Europa komt, maar de console is ondertussen wel al opgedoken op amazon.co.uk. In de VS zal de NES voor 59,99 dollar over de toonbank gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business