Nieuws

Chinese internetgroep doet tweede bod op browser Opera

Een eerste bod op de Noorse ontwikkelaar Opera botste op een njet van toezichthouders, maar het Chinese consortium Golden Brick laat zich niet afhouden. Het legde een tweede aanbod op tafel, ondertussen al aanvaard door de raad van bestuur van Opera.
Gil C / Shutterstock.com

Voor 600 miljoen dollar wil Golden Brick de browserafdeling van het Noorse Opera overkopen. Het is het tweede aanbod van het Chinese consortium, dat verschillende internetbedrijven uit het communistische land verenigt. Een eerste bod om Opera volledig over te nemen voor 1,2 miljard dollar strandde vandaag, dat rapporteert Reuters. De deadline voor de deal verstreek, zonder dat de bedrijven toestemming kregen van de betrokken toezichtshouders om er mee door te gaan.

Opera zelf keurde de oorspronkelijke overname door Golden Brick goed in februari. Het is onduidelijk wat ertoe heeft geleid dat het bod niet aanvaard werd door de autoriteiten. Volgens Sverre Munck, de voorzitter van de raad van bestuur van Opera, was het ontbreken van de toestemming niet het gevolg van een afwijzing: “het was geen negatieve uitkomst, het was onbeslist,” liet hij weten nadat de deal door de mand viel. Golden Brick bracht meteen na het nieuws zijn tweede bod uit, deze keer voor maar een deel van het bedrijf. Ook dit bod werd aangenomen door Opera.

Het maakt duidelijk waar de Chinese groep zijn zinnen op heeft gezet: de populaire browser van de Noorse Ontwikkelaar. Met 350 miljoen gebruikers voert Opera de subdivisie aan van browsers onder de regerende top drie Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox. Onlangs nog haalde de browser het nieuws omdat het standaard een VPN-functie voorzag. Golden Brick heeft nog niet duidelijk gemaakt wat het van plan is met Opera.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business