Nieuws

Onzekere toekomst voor Cyanogen na ontslagronde

De alternatieve Android-versie van Cyanogen slaat niet aan. De ontwikkelaar ziet zich genoodzaakt een aanzienlijk deel van zijn personeel op straat te zetten en zou zich grondig gaan heroriënteren.

Verschillende bronnen binnen Cyanogen bevestigen dat het bedrijf aan een grondige herorganisatie begonnen is. Website Android Police meldt dat circa 20 procent van de 136 werknemers op straat werd gezet. Het zou het resultaat zijn van een lang beraad van de managers van het bedrijf.

Teleurstellende cijfers

Cyanogen heeft een jaar geleden heel wat geld van investeerders kunnen ophalen voor CyanogenMod, een alternatieve versie van Googles besturingssysteem Android. Willen smartphonefabrikanten gebruik maken van Android, dan moeten ze ook een hele resem Google-apps standaard aanbieden op hun toestellen. Cyanogen wilde dat monopolie doorbreken met een Android-versie losgekoppeld van die Google services, maar kon niet genoeg hardwareproducenten overtuigen. Het bekenste toestel dat werd uitgebracht met het besturingssysteem aan boord was de oorspronkelijke OnePlus One, maar Cyanogen opteerde later er zelf voor om de samenwerking te laten vallen.

Het bedrijf heeft niet gepresteerd zoals verwacht, en moest dus personeel laten gaan. Ook aan de top zijn de afgelopen weken verschillende mensen vertrokken. Het grootste deel van de ontslagen zouden gevallen zijn bij de opensource-afdeling van CyanogenMod. Een van de bronnen van Android Police stelt dat het bedrijf een ommezwaai zal maken en zich meer zal oriënteren op apps. Wat dat precies inhoudt, heeft de persoon echter niet duidelijk gemaakt. Recode bevestigt het feit dat het bedrijf aan een nieuwe strategie werkt onder leiding van de kersverse COO Lior Tal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business