Het Chinese bedrijf Haimawan brengt een hoesje op de markt waarmee je Android op je iPhone kan draaien.

 

HaimawanEen klassiek project voor veel computerhobbyisten is om OSX op hun Windows-hardware te draaien of Windows op hun Mac. Al dan niet in de vorm van een dualboot-oplossing waarbij je beide besturingssystemen laat draaien op je pc. Het zijn net dat soort projecten die we steeds vaker beginnen te zien, maar dan bij onze smartphones.

Hobbyproject

Het was ontwikkelaar Nick Lee die vorige maand nog uitpakte met zijn 3D-geprint hoesje voor de iPhone. Lee’s hoesje liet Android 6.0 Marshmallow dualbooten naast iOS, en daarnaast bevatte het nog een SD-kaartslot, een HDMI-poort en een USB-poort. Eerder haalde de Amerikaan ook al de media door Windows 95 op zijn Apple Watch te laten draaien.

Android-iPhone

Haimawan, een Chinese fabrikant, gaat echter nog een stap verder, zo meldt The Verge. Het bedrijf heeft een eigen hoesje op de markt gebracht dat Android op de iPhone 6, 6 Plus, 6s of 6s Plus kan laten draaien. Het accessoire kreeg de naam MESUIT. Hierbij gaat het dus niet om een enkel hobbyproject, maar een hoesje dat te koop is voor consumenten.

Haimawans hoesje gebruikt hardware die rechtstreeks het Android-besturingssysteem ondersteunt. Bovenop Android laat het bedrijf zijn eigen grafische schil draaien, en gebruikt het een app voor de iPhone om Android te laten werken.

Powerbank en extra opslag

Naast de Android-functionaliteit komt het hoesje ook met een ingebouwde batterij van 1.700 mAh of 2.500 mAh voor de Plus-versies. Ook zorgde Haimawan voor een extra 16 GB aan opslagruimte. Het MESUIT-hoesje heeft geen ingebouwde HDMI-poort, USB-poort of een SD-slot, maar het komt wel met een extra nanosim-slot.

Haimawans hoesje kan online besteld worden, al wordt er alleen nog maar geleverd in China. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het hoesje in Europa zou verschijnen.