Nieuws

Oculus Rift klaar voor kamervullende VR

HTC Vive maakt het mogelijk om rond te wandelen in een virtuele wereld. Binnenkort zal de Oculus Rift eveneens minder statische ervaringen bieden.

oculus-rift

Zowel de Oculus Rift als de HTC Vive werden eerder dit jaar gelanceerd. Beide beloven indrukwekkende VR-ervaringen en gaan gepaard met een pittig prijskaartje. Toch heeft de HTC Vive een streepje voor ten opzichte van de Rift. Dankzij sensoren die in een kamer geplaatst dienen te worden, kan je met de bril op je hoofd daadwerkelijk rondlopen door de virtuele wereld.

Binnenkort zal de Oculus Rift zijn concurrent bijbenen. De Rift heeft namelijk recent een update ontvangen, waardoor het trackingsensoren ondersteunt. Hiermee kan je net als bij de HTC Vive een kamer van sensoren voorzien om in de gehele ruimte van virtual reality te kunnen genieten.

[related_article id=”180948″]

Dit wil echter niet noodzakelijk zeggen dat iedereen met een Oculus Rift binnenkort van de technologie zal kunnen genieten. De VR-bril bevat namelijk slechts één trackingsensor. Enkel door een nieuwe bril te kopen, kan je dit aantal vergroten.

Ontwikkelaars die in het bezit zijn van een Rift met meerdere sensoren en de Oculus Touch Controllers, die hoogstwaarschijnlijk eveneens binnenkort worden uitgerold, hebben de technologie kunnen uitproberen. Volgens hen is het voortaan mogelijk om kammervullende Steam VR-spellen te spelen met de Oculus Rift.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business