Nieuws

Cyanogen: “CyanogenMod gaat nergens heen”

Begin deze week deden er concrete geruchten de ronde over een grootse koerswijziging voor Cyanogen. Het bedrijf achter CyanogenMod. Oprichter Steve Kodnik slaat nu terug.

Maandag raakte bekend dat er ontslagen zijn gevallen bij Cyanogen, het bedrijf dat een alternatieve versie voor het Android-besturingssysteem maakt. Die ontslagronde had te maken met slechte cijfers voor het bedrijf.

Bovendien meldden bronnen van Android Police en Recode dat Cyanogen een grootse koerswijziging zou willen nemen. Het zou de focus op het ontwikkelen van CyangogenMod willen verleggen naar het ontwikkelen van apps.

Het is dat laatste bericht waar Cyanogen nu op reageert in een blogpost van het bedrijf. De reactie komt van oprichter Steve Kodnik. Kodnik als antwoord op wat hij “het circus der misinformatie” noemt.

Goede intenties

In het blogbericht maakt de oprichter van Cyanogen duidelijk dat het bedrijf zich niet zal focussen op apps, en dat het CyanogenMod zal blijven ontwikkelen:

“CyanogenMod gaat nergens heen”, aldus Steve Kodnik. “Noch wil Cyanogen het doel opbergen om het besturingssysteem naar een breder publiek te brengen.”

Waar Kodnik niet op reageert, is het banenverlies binnen het bedrijf. Hij geeft wel toe dat sommige dingen waar het bedrijf mee bezig was, niet hebben gewerkt. Hij nuanceert ook de kritiek door te stellen dat het normaal is dat een start-up niet meteen succesvol is, ondanks goede intenties. Hij rekent er wel op dat dat zal veranderen.

Kodnik wil ook benadrukken dat het concept achter CyanogenMod hoe dan ook werkt. “[CyanogenMod] vervult een rol die buiten de gemeenschap die custom ROM’s ontwikkelt niet wordt vervuld. Ons bedrijf (inclusief mezelf) zal het project blijven steunen, en we blijven een actieve rol spelen in de ontwikkeling.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business