Nieuws

Apple verkoopt miljardste iPhone

Net geen tien jaar na de lancering van de eerste iPhone verkoopt Apple zijn miljardste exemplaar. Straf, want twee jaar geleden werd nog maar nummer 500 miljoen verkocht.

[related_article id=”184251″]9 januari 2007: de allereerste iPhone ooit wordt aangekondigd op de Apple-conferentie. Negen jaar later gaat exemplaar 1 miljard over de toonbank. Een unicum voor smartphones, al speelt het mee dat Apple maar één enkel model aanbiedt. Een beetje zoals de Toyota Corolla die de best verkochte wagen ooit is, simpelweg omdat Toyota op zoveel modellen de naam Corolla plakt.

Toch is het straf dat Apple zo verschrikkelijk veel smartphones aan de man kon brengen. De iPhones gelden immers als meest luxueuze speeltje op de mobiele markt. Het wordt nog indrukwekkender wanneer je weet dat de fruitteler pas twee jaar geleden nummer 500 miljoen wist te verkopen. Apple deed er zo zeven jaar over om een half miljard exemplaren te verkopen, maar wist dat getal in amper twee jaar te verdubbelen. Ondanks die goede cijfers zag Apple toch een daling in zijn verkoop in het vorige kwartaal.

Nummer zeven

Over enkele maanden komt versie zeven al uit. Alle geruchten ten spijt is het steeds wachten op de volgende conferentie om te kijken welke (steeds kleinere) verbeteringen Apple nu weer in petto heeft voor de fans. Sowieso hebben de toestellen al een erg lange weg afgelegd. In 2007 bezat het allereerste model bijvoorbeeld slechts een scherm van 3,5 inch, 128 MB RAM-geheugen, minimaal 4 GB intern geheugen en een hoofdcamera van 2 megapixel. Specificaties waar we vandaag van huiveren.

Ter vergelijking wordt verwacht dat de nieuwe iPhone 7 zal beschikken over een dubbele hoofdcamera, verbeterde vingerafdruksensor, stevige selfiecamera, en minstens 32 GB intern geheugen. De tijden veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business